top of page
  • Ylläshytte

Rakas Hiihtokärry

Olemme käyttäneet monitoimikärryjämme paljon. Niissä on parasta monipuolisuus, koska samaa kärryä voi vetää perässä niin hiihtäen kuin pyörällä tai pukata vähän kuoppaisemmassakin kävelymaastossa. Juoksupyörän asentamalla kärry menee myös suoraan kovempaakin lenkkeillessä. Suksien ja renkaiden paikalleen asentaminen sekä kärryn kokoon taittaminen autokuljetusta varten onnistuu rutiinilla - toistoja on paljon. Pikku-E on pienestä pitäen nukkunut mieluiten kärryssä - mitä pomppuisempaa kyytiä, sen parempi.


Ensimmäinen kärrymme on itse asiassa kotoisin Äkäslompolosta. Ostimme sen käytettynä, eräältä perheeltä. Kärry on kuitenkin toiminut moitteettomasti ja palvellut meitäkin jo useita vuosia. Suurin miinus vanhemmassa mallissa on etenkin pakkasella hankala työntökahvan kiinnitys. Uudemmassa kärryssämme on näppärämpi kahva, jonka saa taitettua helposti pienempään tilaan. Myös vetoaisan kiinnitys on uudemmassa kärrymallissa helppokäyttöisempi.


Halusimme hankkia mökille toisen kärryn, jotta ei tarvitsisi aina kuljettaa kärryä mukana henkilöautossamme: kokoon taitettunakin kärry suksine ja renkaineen vie lähes koko peräkontin tilan. Mökillämme on siis säilytyksessä hyväkuntoinen kahden lapsen kärry, jonka onneksemme löysimme käytettynä kaikilla lisävarusteilla. Siinä kävi hyvä tuuri.


Säilytämme kärryä pikkuparvella ensisijaisesti omaa käyttöämme varten, mutta ajatuksena on, että sitä voivat myös vieraamme käyttää erikseen sovittaessa pientä korvausta vastaan.


Varmasti muunkin merkkiset kärryt ovat hyviä ja käyttötarkoitukseensa sopivia. Ylläkseltä on monesta paikkaa mahdollista vuokrata ahkiotyyppisiä, joita voi vetää ajettujen latujen lisäksi myös esimerkiksi tunturivaelluksilla. Meidän kärryjemme hiihtokäyttö edellyttää ajettua latua tai kantohankea.
Comments


bottom of page