top of page
  • Ylläshytte

"Zerokelit"

"Nyt on kyllä pitovoidetta", huomautti pariskunta, jonka ohitin auringon juuri sopivasti lämmittäneessä jäisessä ylämäessä. Väärässä kuitenkin olivat, sillä pitovoidetta ei ollut yhtään, pitoa kuitenkin täydellisesti.


Ylläksellä aurinko on paistanut, hanki kantanut ja lämpötila liikkunut nollan paikkeilla - eli on ollut mahtavat keväthankikelit! Aamulla latu on jäässä, iltapäivällä sopivasti pehmennyt. Täydellinen keli pitopohjasuksille!


Pitopohjasuksista olin aiemmin kuullut vaihtelevia kokemuksia. Isänikin oli jo omista suksistaan luopumassa kunnes sattumalta meillä mökillä käydessä osui mahtavat "zerokelit", eli nollakelit. Yhtäkkiä pitopohjasukset olivatkin ylivoimaiset.


Liisterillä löträäminen on vaivalloista, skinit kastuvat, teippiin juuttuu roskat... Kerran on tuore lumi jäätynyt pitopohjasuksien pohjaan kiinni, mutta muuten pitopohjasukset ovat nollakelillä toimineet meillä moitteitta. Omat pitopohjasukseni toimivat jopa niin hyvin, että ovat lempisuksiparini. Luistoa on paljon ja pitoa sopivasti. Tietysti kokemukseen vaikuttaa myös se, että aurinkoisella keväthankikelillä on vaan aivan mahtavaa hiihtää😎


P.S. kantohankikelillä voi myös mökiltä kävellä suoraan suon yli Aurinkotuvalle jäätelölle☀️Comments


bottom of page