top of page
  • Ylläshytte

Helppo mökkiruoka nro 2

Helpot mökkiruoat ovat meidän suosiossa. Lapsiperheenä emme kovin monimutkaisia ruokia jaksa ja ehdi mökillä laittaa. Jos ei grillata hotdogeja, syödä tacoja, pitaleipiä falafelpyöryköillä tai muita puolivalmisteita, niin paistamme pinaattilettuja tai vielä helpompana versiona teemme uunissa pellillä pinaattipannukakkuna. Kaikille aina maistuu, etenkin aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen.


Taikinan voi tehdä joko valmiista lettumixistä (gluteenittomanakin löytyy), tai sitten on kyllä tosi helppoa sekoittaa taikina itse maidosta, munista ja jauhoista. Käytämme isoäidin 2+2+2+2 reseptiä pohjalla - eli 2 munaa, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl maitoa ja 2 dl (kupla)vettä. Pinaatilla kun tehdään niin käytetään n. 300 g pinaattia 8 dl nestettä ja lisätään taikinaan vielä yksi muna. Eli meillä pellilliseen menee:


8 dl maitoa (osa vettä)


5 munaa


4 dl vehnäjauhoja


300 g hienonnettua pinaattia


0,5 dl rypsiöljyä tai voita, jos pannulla paistaa


Suolaa


(Muskottipähkinää)


Pannukakku paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30 min. Pinaattipannukakku syödään meillä puolukkahillolla ja raejuustolla. Pannukakkua on myös tosi helppoa ottaa retkelle mukaan evääksi.


Jos aikaa on enemmän, niin saatetaan paistaa myös pinaattilettuja pannulla. Tällöin on helppoa myös jättää osa taikinasta ilman pinaattia ja paistaa samalla myös jälkkäriletut, ja tarjota hillolla ja kermavaahdolla tietenkin😊Comments


bottom of page