top of page
  • Ylläshytte

Pirttipöydän päivitys

Oletan, että pirttikalusteet ovat alusta lähtien olleet mökillämme. Eli ikää kalusteilla taitaa olla noin 30 vuotta. Mielestäni pöytää sopii mökille kuitenkin oikein hyvin. Penkit ovat kätevät jos vieraita on enemmän. Pöydän alta on myös suht helppoa siivota. Samoin pöydän ja penkkien pinnat ovat helpot pitää puhtaana.


Kolmeenkymmeneen vuoteen kuitenkin mahtuu yhtä sun toista, ja tämä näkyi jo etenkin pöydän pinnan kunnossa. Pöydän kansi oli täynnä kolhuja, naarmuja ja jopa palojälkiä. Onhan patina ihan charmikastakin, mutta päätettiin, että oli nyt kuitenkin tarpeen siistiä pinnat.


Höyläämistä, hiomista ja vahaamista mietin, mutta totesin tämän liian työlääksi. Päädyin siis hiomaan pöytälevyn ja penkkien istuinpintojen lakan ja maalaamaan mustalla, peittävällä maalilla. Rautakaupasta kysyin mikä maali olisi tarkoitukseen paras.


Pikkaisen jännitti projekten aikataulu, sillä keskellä päivää paistoi aurinko, illaksi luvattiin lunta ja lämpötila pyöri n. plus viidessä - eli juuri suosituksen alarajalla. Iltapäivällä kuitenkin ehdittiin saada projekti maaliin. Mittari näytti +4 kun kannettiin vielä hieman maalipinnasta kosteat kalusteet sisälle yöksi kuivumaan. Toivotaan, että pinnasta tulee kestävä ja, että pöytäryhmä saa palvella mökillä vielä monia vuosia. Ja tarvittaessahan pinnat voi maalata taas uudestaan😊Comentarios


bottom of page