top of page
  • Ylläshytte

Lämpökolmonen

On ollut aivan mahtava marraskuu hiihtokelien puolesta! Harvoin tulee näin todettua. Jokunen harmaakin päivä on välissä ollut, mutta mikä siinä kun ladut ovat huippukunnossa ja omassa rauhassa ja täydessä hiljaisuudessa saa latuja pitkin hiihdellä. Iloksemme myös melkein koko marraskuun aikana on päässyt hiihtämään suoraan mökin pihalta.


Marraskuun loppupuolella oli muutamia kovia pakkasjaksoja, jolloin mökilläkin oli yli -30 astetta. Taivas oli kirkas ja aurinko ihanasti paistoi, mutta ulkona pihalla ei kauan aikaa viihdytty, vaikka vaatetta oli reippaasti päällä.


Onneksi näinä päivinä hiihtämiset pelasti lämpökolmonen. Lämpötilaero oli jopa 20 astetta, eli kun mökillä oli -30 oli lämpökolmosella vain -10. Maisematietä oli mukava ajaa, kun matkan varrelta sai ihailla matalalta porottavaa aurinkoa ja taivaan pastellisävyjä. Auton saa kätevästi jätettyä Ihmisen ringin eteen.


Lämpökolmosella riittää pientä mäkeä ylös ja alas, mutta profiili on oikein mukava, toki kärryllä turhan raskas. Vajaa 3 km tulee yhdelle kierrokselle. Kävimme kääntymässä myös Tunturijärvellä, mutta ainakin vaikutelmaksi jäi, että lämpötila laski jo reippaasti pitkän laskun aikana, eli nopeasti kiivettiin takaisin ylös lämpökolmoselle.


P.S. ajantasaiset lämpötilat voi tarkastaa tästä: https://yllas.fi/saa/Comments


bottom of page