top of page
  • Ylläshytte

Kesäiset mökkiterveiset Yllästunturin kupeesta

Olemme asuneet Lapissa muutaman vuoden ja tänä aikana matkustelleet ympäri pohjoista. Perinteinen hiihto on talvisin ykköslajimme. Kesäisin pidämme patikoinnista, retkeilystä ja pyöräilystä. Jatkossa on tarkoitus myös liikkua yhdessä Lapin vesistöjä pitkin uudella packraftillamme.


Pari vuotta sitten iloksemme tapahtuneen perheenlisäyksen ja sen myötä paisuneen tavaramäärän vuoksi eri paikoissa matkailu kävi aiempaa hankalammaksi, joten ajatus omasta mökistä heräsi. Viime talvena löysimme tarkoitukseemme sopivan kelomökin Ylläkseltä, joka on aina ollut suosikkikohteemme. Suomalaisesta kelohongasta rakennettu paritalomökki oli pari vuotta sitten kauttaaltaan peruskorjattu ja samalla oli siirrytty ekologiseen ja taloudelliseen maalämpöön. Esimerkiksi mökin lattialämmitys ja induktioliesi lisäävät viihtyvyyttä ja helppokäyttöisyyttä, jota lapsiperheemme arvostaa. Meille tärkeää oli, että mökistä pääsee suoraan I-huoltoluokan ladulle hiihtämään ja että sijainti on perheystävällinen sekä luonnonläheinen. Ikkunoista avautuva suora näkymä Yllästunturille oli piste iin päälle.


Hankimme mökin ensisijaisesti omaan käyttöömme ja käymme siellä kerran-pari kuukaudessa. Olemme myös tehneet etätöitä mökin erillisellä etätyöskentelyparvella, jolle olemme hankkineet säädettävän työpöydän ja erillisen näytön. Emme kuitenkaan pysty jatkuvasti itse olemaan Ylläksellä. Sen sijaan, että mökki seisoisi lämmitettynä tyhjillään, haluamme mahdollistaa muillekin lomapaikkamme käytön. Ottamalla meihin yhteyttä suoraan tai Gofinland.fi-palvelun kautta voi tiedustella mökin vuokraustilanteesta ja tehdä varauksia.


Tässä blogissa kerromme kuulumisiamme mökkeilystä ja jaamme lapsiperheen näkökulmasta kokemuksia ja vinkkejä retkeilystä Ylläksen seudulla. Ruska-aikaa ja ensilumea odotellessa!


Anna ja Sami

Comments


bottom of page